Hvorfor vælge psykoterapi?

Hvorfor vælge psykoterapi?  

Jeg har altid været nysgerrig og meget interesseret i, hvad der sker i det enkelte menneske i samspil med andre. I samspillet og det “rum” der skabes mellem os ligger der en viden og en skattekiste, der kan bevæge os fremad.

Det er sammen med andre, at vi udvikler os og finder det “gode liv”. Jeg oplever, at det er et grundvilkår for os, at vi netop derfor er bange for at blive alene, blive forladt eller stå udenfor et fællesskab – for vi ved, at det er her sammen med andre at vi “overlever” – ja trives. 

Der er meget “på spil” i vores nære relationer, og det er ofte her at vi oplever afmagt, desperation og “forkerthed” – men det er også her vi oplever kærlighed og værdi.

Det er meget naturligt at vi på et tidspunkt eller flere tidspunkter i vores liv oplever at vi sidder fast. “Skattekisten” føles tom.  Jeg ser det som terapiens opgave at støtte op om vores “skattekiste” – vores relationer på vores job, i vores familier og ikke mindst i forholdet til os selv.

I den græske mytologi fortælles der om Pandoras æske. Pandora lukker alle ulykker ud af æsken, fordi hun er nysgerrig, og snart er verden fyldt med Sygdom, død, alderdom, had og krig. Da det hele er allermest fortvivlende hører Pandora en lille spinkel stemme, som viser sig at være “håbet”. Heldigvis lukker Pandora håbet ud, og snart breder håbet sig ud og flyver rundt som en lille fin sommerfugl. Let i vinden.

Jeg oplever, at der er håb i terapi – på trods af at det ikke fjerner sygdom, død, had, krig/konflikter – ja ulykker. Men der er håb i at være sammen om det der er svært. 

Sisse Gertsen